- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק תא"מ 27824-04-12
|
תא"מ בית משפט השלום ירושלים |
27824-04-12
8.1.2013 |
|
בפני : מאיה אב-גנים ויינשטיין רשמת בכירה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. מעיינות א. גד בע"מ 2. מדיה 41 בע"מ |
: סא.ד.ר. חברה לעבודות בנין בע"מ |
| פסק-דין | |
בפני תביעה ע"ס 20,880 ש"ח שהוגשה כנגד הנתבעת לתשלום עבור שידור שקופיות חסות בערוצי ספורט.
העובדות הצריכות לעניין :
1. התובעת 1, חברת מעיינות א. גד בע"מ, הינה חברה העוסקת בתקשורת שיווקית, בקידום מותגי ספורט ובמכירת מדיה פרסומית. התובעת 2, חברת מדיה 41 בע"מ, עוסקת בהוצאה לאור. בעקבות טענה להעדר יריבות, תוקן כתב התביעה לצירוף התובעת 2.
2. הנתבעת הינה חברה העוסקת בעבודות בניין ופיתוח נדל"ן.
3. ביום 25/01/12 נחתם הסכם במסגרתו רכשה הנתבעת מדיה לפרסום שקופיות חסות, בתמורה לסך 18,000 ש"ח בצירוף מע"מ (22,880 ש"ח).
תמצית טענות הצדדים :
4. אליבא דתובעות, התובעת 1 (להלן: "
התובעת") ידועה בשמה המסחרי "
מדיה ספורט
" והיא שהתקשרה עם הנתבעת בהסכם מיום 25/01/12.
כנטען בכתב התביעה, בהסכם ההתקשרות התחייבה התובעת לפרסם 8 שקופיות חסות (מסך מלא), באורך של 6 שניות כ"א. הפרסומים נשוא הסכם ההתקשרות בוצעו. בהתאם להסכם, החסויות היו אמורות להיות משודרות במהלך 2 משחקי כדורגל בחודש ינואר 2012 בשני ערוצי הספורט של חברת "צ'רלטון" ("ספורט 1" ו"ספורט 1 HD"). למרות האמור, בערוץ "ספורט 1 HD" לא פורסמו שקופיות חסות וזאת, לטענת התובעת, לנוכח כללי הרגולציה של מועצת הכבלים והלווין. לגישת התובעת, בהסכם ההתקשרות נכתב אמנם שיבוצע פרסום גם בערוץ "ספורט 1 HD", אך מקור האמור בטעות בתום לב של נציגי התובעת. בגין הטעות האמורה פוצתה הנתבעת ב- 2 פרסומים נוספים בערוץ בעל נפח צפיה משמעותי יותר, כבונוס (קרי- בפועל בוצעו 10 חשיפות במקום 8), כעולה מדו"ח החסויות שהופק ע"י חברת צ'רלטון וצורף לכתב התביעה.
מאחר שהנתבעת לא שילמה דבר ע"ח הפרסומים, הוגשה התביעה שבכותרת.
התובעת הוסיפה וטענה, כי נפח הצפיה בערוץ "ספורט 1 HD" הוא זניח (פחות מ- 1%) ומכאן, שניסיון הנתבעת להתלות בהעדר הפרסום בערוץ זה על מנת שלא לשלם את חובה, מהווה חוסר תום לב ועשיית עושר ולא במשפט.
5. הנתבעת דחתה את הנטען. ראשית טענה הנתבעת להעדר יריבות, באשר לטענתה התקשרה בהסכם עם חברת "מדיה ספורט בע"מ" ולא עם התובעת.
לגישת הנתבעת, דין התביעה להדחות גם לגופה וזאת, לנוכח הודאת התובעת בהפרת ההסכם. לטענתה, התקשרה בהסכם מיום 25/01/13 אך ורק לאור התחייבות התובעת לפרסם את שקופיות החסות של הנתבעת בערוץ "ספורט 1 HD", שכן המדובר בשידור באיכות תמונה הגבוהה ביותר הקיימת כיום בשוק, ולטענתה, ממילא מרבית האוכלוסייה צופה בשידורי ספורט בערוץ זה ולא בערוצי הספורט האחרים. הנתבעת הוסיפה וטענה, כי בהתאם להסכם ההתקשרות, על "מדיה ספורט" היה לספק 8 חשיפות מסך מלא בשני ערוצי הספורט של צ'רלטון, קרי- סה"כ 16 חשיפות. בהינתן והחסויות לא שודרו בערוץ "ספורט 1 HD", הפרה התובעת את הסכם ההתקשרות ומכאן, שדין התביעה להדחות.
בשולי כתב ההגנה נטען לזכות הנתבעת לקזז 20,000 ש"ח "בגין הפרה יסודית של התובעת את הסכם ההתקשרות".
דיון והכרעה
6. לאחר שעיינתי בתשתית הראייתית שהונחה בפני והתרשמתי מעדויות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה שדין התביעה להתקבל בחלקה.
7. לנוכח חשיבות תוכנו של הסכם ההתקשרות, יצוטט ההסכם במלואו:
" הנדון: הזמנת פרסום 25.1.2012
רבע גמר גביע המלך הספרדי
להלן הזמנת פרסום
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
